Morotsfrallor

 
 
Hittade dessa smarriga morotsfrallor från Lindas bakskola på tidningen Hembakats hemsida. De är så himla goda och saftiga, det bästa av allt är att de håller sig mjuka i flera dagar.  För att se Lindas steg för steg beskrivning klicka här.
 
Morotsfrallor

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1–2 morötter
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

Skala och riv morötterna fint.
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.
 
Mmmmm doften av nybakat bröd och smör som smälter!
 
 
1 Marike Ahlgren:

skriven

Härligt att hitta det här receptet, har velat testa morotsbröd men aldrig gjort det. Nu ska jag minnsan försöka!

Svar: Vad roligt att du vill testa dessa! Supergoda är de :)
sotbella.nu

Kommentera här: