Saftiga vaniljcupcakes med marshmallowfrosting

 
 
Nu äntligen kommer receptet på mina cupcakes som jag har skickat in till muffinsform.
 
Själva cupcaksen är gjorda på samma smet endast överraskningen i mitten som skiljer åt. I de med vårtema har jag haft ett körsbär i mitten och i vinterttemat så är det en äppelklyfta doppad i kanel och farinsocker.
 
Klicka gärna på bilderna för att komma till muffinsforms sida och rösta på mina bidrag ...
 
 
 
 
Vaniljcupcakes
 
2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformar till max 2/3 
Grädda i ugnen i cirka 17-23min
 
Vanilj och Marshmallowfrosting
 
150-175 g smör
4-5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/2 tsk vaniljpulver
smaksättning enligt tycke och smak ex citron, eller någon essence.
 
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ihop allt länge i en skål tills den är fluffig och spritsbar. Nu är det bara att spritsa sin cupcake och dekorera om man vill 
 
 
 
 
 
1 Marike Ahlgren:

skriven

Åh så gott! Blev otroligt sugen på att baka.. och äta ;)

Svar: Dom är jättegoda :)
sotbella.nu

Kommentera här: